АКТУАЛЬНО

«Найбільший приклад любові – віддати життя своє за Бога та за Україну», – владика Йосиф Мілян

Четвер, 31 січня 2019, 14:20
Перелік святих Христової Церкви є підставою і прикладом, з яких черпають силу всі християни. Це відбувається для того, щоб через призму любові, яку заклав Господь у серця всіх, відповісти Божому покликанню – любити. Але, мабуть, найбільший приклад любові – це коли хтось віддає життя своє за друзів, за ідею, Бога та Україну.

Про це 29 січня 2019 року говорив владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, очоливши у парафії Святого Миколая Чудотворця УГКЦ, що на Аскольдовій могилі, панахиду за полеглими в бою студентами-крутянами.

Зазначимо, що участь у молінні взяли духовенство та вірні Київської архиєпархії, молитовно вшанувавши цим українців, які взимку 1918 року героїчно віддали своє життя за волю України.

Минула 101-ша річниця відтоді, як біля станції Крути, на залізничній ділянці Ніжин-Бахмач, за 130 кілометрів від Києва, за майбутнє України віддали життя близько ста в основному молодих осіб. Бій тривав шість годин, проте за цей час нашим воїнам вдалося знищити колії та мости, перешкодивши цим наступові агресора та на чотири дні зупинити ворога. Як наголошують історики, цей героїчний бій та придушення заколоту в Києві дали змогу виграти Центральній раді час, щоб дійшло до підписання Берестейського мирного договору.

 

Прес-служба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next