АКТУАЛЬНО

«Нехай проростуть зерна правди», — Глава УГКЦ закликав підтримати пожертвами будівництво музею жертв Голодомору

Середа, 18 листопада 2020, 15:50
Звертаюся до вас з проханням долучитися до святої справи — збереження пам’яті про жертв Голодомору 1932-1933 років. Ваша пожертва перетвориться на зерно, яке збереже пам'ять про одну конкретну людину, ім’я якої стане відоме вам, а відтак усьому світу. До цього закликав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у своєму відеозверненні під час презентації проєкту «Зерна правди» до Дня пам'яті жертв Голодомору.

Предстоятель УГКЦ наголосив, що збереження пам’яті про жертв Голодомору 1932-1933 років — це святий обов’язок кожного українця і християнина. За його словами, пожертва кожного, хто долучиться, перетвориться на зерна правди, які допоможуть вийняти із забуття конкретну особу, яка загинула в часи страшного геноциду.

«Збережімо, зростімо зерна правди. Звертаюся до усіх вірних нашої Церкви в Україні і на поселеннях, до усіх українців і людей доброї волі із закликом долучитися вашими пожертвами до будівництва Меморіалу жертвам Голодомору у Києві. Ваші пожертви справді зможуть довершити це важливе діло увіковічення пам’яті жертв цієї трагедії. Звертаюся до вірних, а також до парафій та єпархії нашої Церкви: станьте учасниками цієї святої справи!» — закликав Отець і Глава УГКЦ.

«Нехай проростуть зерна правди! Нехай пам'ять про жертв Голодомору стане живою спадщиною пам’яті нашого народу на майбутнє», — побажав на завершення Глава Церкви.

Додамо, що захід відбувся за участю Івана Васюника, Степана Кубіва, співачок Галі та Лесі Тельнюк, журналіста Віталія Портникова, акторки театру і кіно Ірми Вітовської, громадської діячки Світлани Мельник, заступниці президента Світового конгресу українців Олени Кошарної, співзасновника та члена Ради директорів компанії «SoftServe» Тараса Кицмея, власника київської мережі кав’ярень «Veterano Coffee» Володимира Шевченка, письменниці Оксани Забужко.

Платформа Зерна правди є доступною для благодійних внесків за посиланням: www.zernapravdy.org.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next