АКТУАЛЬНО

«Непорочне серце Марії, врятуй нас»: у Львові виставили для вшанування фігуру Фатімської Богородиці

Четвер, 17 березня 2022, 21:12
У четвер, 17 березня, у храмі Різдва Пресвятої Богородиці у Львові виставили для вшанування мандрівну фігуру Фатімської Богородиці. Статую урочисто зустрів архиєпископ і митрополит Львівський Ігор Возьняк спільно зі священниками та вірними Львівської архиєпархії.

Після урочистого обходу довкола церкви у храмі відслужили Молебень до Пресвятої Богородиці.

Відтак митрополит Ігор Возьняк звернувся до вірних: «Сьогодні ми є свідками того, як Бог відновив у серцях народу Духа живого, якого ніхто не може подолати. За Божим промислом, маленька Україна переможе ворога, якого боїться весь світ».

Митрополит пригадав присутнім біблійну історію зі Старого Завіту про Давида і Голіафа, яка вчить, що Божий промисел сильніший від людської сили та влади, і що остаточно завжди перемагає той, з ким є Бог і правда.

«Сьогодні до нашого міста Львова прибула копія чудотворної статуї Фатімської Богородиці. Це велика подія для нашого міста. Ми вдячні тим, хто радо погодився, щоб статуя прибула до нас і ми мали змогу заносили перед нею до Богородиці свої моління за мир в Україні», – зазначив Львівський митрополит.

Відтак архиєрей пригадав історію Фатімського об’явлення: «Коли 13 червня 1929 року сталося об’явлення Богородиці, Вона сказала: "Надійшла хвилина, за якої Бог закликає Святішого Отця разом з єпископами всього світу присвятити Росію моєму Непорочному серцю. Він обіцяє врятувати її"».

І наголосив: «Богородиця прибула до Львова, щоб ми молилися, благали про закінчення війни, кінець вбивств, які вчиняють російські військові. Молімося за навернення російського люду, який покритий духовною темнотою. Молімося, щоб Господь змилувався над ним і над нами. 25 березня Папа Франциск посвятить росію та Україну Непорочному серцю Марії. Хай Бог благословить нам негайне припинення війни. Непорочне серце Марії, врятуй нас!».

Варто зазначити, що до України прибула 13-та копія статуї Фатімської Богородиці, що вшановується в каплиці, спорудженій на місці об’явлень Пресвятої Богоматері у Фатімі. Її вирізьбив в 1920 році скульптор Жозе Феррейра Тедінь за вказівками Лусії, однієї з трьох дітей, яким об’являлась Пресвята Богородиця. Під час найбільших урочистостей цю статую увінчує дорогоцінна золота корона, в центрі якої вмонтована куля, яка пронизала тіло папи Івана Павла ІІ під час замаху, що стався 13 травня 1981 року на площі Святого Петра у Ватикані. Святий Іван Павло ІІ подарував цю кулю на знак вдячності Пресвятій Богородиці за порятунок його життя.

Як ми повідомляли, статуя Богородиці перебуватиме в храмі Різдва Пресвятої Богородиці до 15 квітня 2022 року.

Більше фотографій із зустрічі фігури – тут.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next