АКТУАЛЬНО

Оксана Сенчук: «В Україні батьки не мають можливості впливати на духовне виховання своїх дітей у школі»

Четвер, 23 квітня 2015, 11:21
В Україні досі не можливо реалізувати приватні школи. На цьому наголосила Оксана Сенчук, координатор київського осередку християнської асоціації батьків у своєму відеоблозі на Живому TБ.

«Ідея відкриття католицької школи в Києві, – розповідає пані Оксана, – існує давно, але немає можливості реалізувати цю ідею, бо немає коштів, щоб відкрити приватну школу. У державній школі це також важко зробити, оскільки до цього часу Церква відокремлена від школи. У нас це досі трактують за ленінськими принципами – нав’язування атеїзму. Хоча могло б і трактуватися за принципом свободи вибору людини. Батьки все-таки не мають можливості реалізувати своє право виховувати дітей на тих духовних, світоглядних засадах, які вони вважають за потрібні».

За її словами, в Україні ще досі діють радянські підходи, коли говорити про духовне виховання дітей. «Більшість директорів шкіл одразу відкидають це, коли з ними заговорити про цю проблематику», – повідомила координатор київського осередку християнської асоціації батьків.

Водночас пані Оксана позитивно відзначила той факт, що Комітет Верховної Ради з питань науки й освіти прийняв рішення підтримати законопроект про надання можливості Церквам створювати школи.

«У багатьох країнах Європи є такий принцип, коли кошти йдуть за дитиною. Тобто батьки можуть організувати свою школу і скільки батьки наберуть дітей, стільки й піде державних коштів у цю школу. Якби в Україні діяв такий принцип, ми швидше б могли організувати школу», – переконані координатор київського осередку християнської асоціації батьків.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next