АКТУАЛЬНО

«Особи, яким буде доручена влада, мають розуміти, що повинні служити, згідно з Божою волею…» - Блаженніший Любомир (Гузар)

Середа, 26 лютого 2014, 21:15
Ми стоїмо на порозі нової ери в історії нашого народу. Народ, а головно молоде покоління, болісно відчуло обман колишньої влади. Проте завдяки рішучим діям народу, що вийшов на майдани по всій Україні, та невинно пролитій крові прийшла зміна. Ми щиро надіємося, що це справжня зміна до кращого майбутнього.

Про це сказав Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит УГКЦ, у черговому відеоблозі.

Він також зазначив, що особи, яким буде доручена влада, повинні розуміти, що повинні служити, згідно з Божою волею. Бо всяка влада є від Бога, тому її потрібно виконувати за Його волею.

«Усі, кому буде поручена влада майбутнього, повинні бути свідомі того, що мають служити народові, шанувати гідність громадян, захищати їхні права, розв’язувати всі суспільні проблеми справедливо. А народ повинен підтримати ту владу, яку обере, і водночас старатися докласти зусилля, щоб життя в громаді було гідне, а також  пильнувати, щоб представники державної влади сповняли свої завдання згідно з Божою волею, чесно і патріотично», - сказав Блаженніший Любомир.

Він також наголосив, що завданням народу є свідомо працювати, щоб своїми зусиллями уможливлювати дальший розвиток нормального правління.

Пригадуючи кроки минулої влади, Архиєпископ Любомир зауважив, що тодішня влада думала, що може діяти безкарно і без жодного контролю. Якими ж жахливими є наслідки цього?! «Народ не мав контакту із владою. Він втратив цілковито довіру до неї. А влада крала державне майно, не зважала на права людей, говорила їм неправду, а наприкінці, за її рішенням, було вбито багато невинних», - сказав він.

Наостанок Блаженніший Любомир закликав усіх довіряти одне одному, працювати чесно, спільно. Саме тоді вдасться розв’язувати проблеми нашого життя. «Потрібно просити Бога, щоб наша праця була гідна нашого людського покликання, щоб ми служили людям і прославляли Господа», - сказав Блаженніший Любомир (Гузар).

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next