АКТУАЛЬНО

«Особлива увага Лицарів Колумба до потреб Церкви в Україні»: Блаженніший Святослав благословив мікроавтобус для «Живого ТБ»

П'ятниця, 04 червня 2021, 18:12
4 червня 2021 року в Києві Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, поблагословив новий транспортний засіб для потреб «Живого телебачення». Мікроавтобус було придбано завдяки фінансовій підтримці організації «Лицарі Колумба».
Юрій Малецький, Національний делегат «Лицарів Колумба» в Україні Юрій Малецький, Національний делегат «Лицарів Колумба» в Україні

«Завдяки солідарності та особливій увазі Лицарів Колумба до потреб Церкви в Україні, завдяки їх особливому дарові любові, ми сьогодні змогли поблагословити цей транспортний засіб для нашого "Живого телебачення" – щоб воно стало ще живішим, щоб змогло поїхати й показати життя Церкви на периферії», – сказав Глава Церкви, окропивши автомобіль свяченою водою.

Блаженніший Святослав, цитуючи слова Папи Франциска про потребу вийти зі своїх великих, чудових, гарних храмів і рухатися на периферії, наголосив на необхідності показувати справжнє життя людей, які часто є забуті, маргіналізовані й гідності яких сучасне суспільство не шанує.

«"Живе телебачення" мусить поїхати туди, де є ці люди, – щоб ті, які не мають сьогодні голосу, його мали, а тих, яких світ не хоче бачити, через служіння "Живого телебачення" усі побачили», – зазначив Предстоятель.

Юрій Малецький, національний делегат Лицарів Колумба в Україні, в коментарі «Живому телебаченню» розповів, що одна з основних ідей діяльності Лицарів Колумба у всьому світі – це підтримка і допомога Церкві та захист її перед різними викликами і нападами теперішнього часу.

«Дуже важливо підтримувати канали Церкви, адже телебачення сильно впливає на світогляд і формування думки людей. Підтримка телебачення, зокрема телебачення УГКЦ, є для нас дуже важливим чинником. Ми всіляко стараємося і будемо підтримувати цей напрямок й надалі», – сказав він.

Глава УГКЦ висловив сердечну вдячність великому лицареві та всій команді Лицарів Колумба як в Україні, так і у всьому світі за те, що вони уважно поставилися до потреб Церкви в Україні.

Варто зазначити, що, окрім придбання технічного забезпечення – мікроавтобуса і телекамер, Лицарі Колумба підтримують і виготовлення контенту «Живого телебачення». Йдеться, зокрема, про програму «Відкрита Церква», яка виходить в ефір щочетверга о 19:00.

Додамо, що спільнота «Лицарі Колумба» є найбільшою католицькою організацією у світі. За роки співпраці з цією організацією Українська Греко-Католицька Церква отримала відчутну підтримку в різних інфраструктурних проєктах. Особливою ця підтримка була на початку пандемії, коли потрібно було налагодити євангелізацію онлайн.

Департамент інформації УГКЦ,
фото: Олександр Савранський

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next