АКТУАЛЬНО

Отець Лука Михайлович: «Українські герої, на відміну від радянських, є справжніми, вони з усміхненим серцем стали на захист тебе і мене»

Середа, 16 березня 2022, 23:24
Наші хлопці є справжніми героями, які зустріли з відкритим обличчям ворога, з усміхненим серцем стали на захист тебе і мене. Подумаймо, як це героїчно! Адже чимало з них пішли захищати Батьківщину абсолютно добровільно і героїчно. Ніхто не придумав їхньої смерті, яку вони прийняли як справжні чоловіки. Про це сказав ієромонах Лука Михайлович, студит, який щоденно з 14:00 до 15:00 провадить у прямому ефірі «Живого телебачення» коліноприклонну молитву за перемогу українського війська.
Фото: Emilio Morenatti / AP Фото: Emilio Morenatti / AP

У своєму слові під час молитви 15 березня о. Лука звернув увагу на героїв, які щодня помирають, захищаючи Україну.

«Перед нашими очима постійно з’являються постаті світлих людей, фото наших полеглих воїнів. Факти про ці страшні смерті можуть призвести людину до відчаю. Ми можемо дійти до абсолютно безпорадного стану, адже покинуті батьки, кохані, діти, чиїсь друзі, – сказав священник і підкреслив: – все це було б фатально, якби не одна важлива історія».

Він згадав героїв радянської пропаганди, які були вигадкою, щоб творити ідеологізований образ героїзму. Серед них – Павлик Морозов, Зоя Космодем'янська та інші.

Коли ми бачимо наших хлопців, які віддали своє життя, каже священник, розуміємо, що вони є справжніми.

«Дуже скоро їхніми іменами будуть називати вулиці, можливо навіть на їхню честь посвячуватимуть храму. Ми пишатимемося праведниками, пам'ять про яких ніколи не буде стерта у віках, правдива, не придумана, не та, яка виникла внаслідок хворобливої ідеології, а пам'ять народу, який завжди буде вдячним великим мужам духа віри і своєї України», – переконаний о. Лука.

«Сподіваємося, що наша молитва, духовний міст між нами і воїнами буде справжнім благодатним щитом для них», – додав на завершення ієромонах Лука Михайлович.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next