АКТУАЛЬНО

Отець Максим Кролевський у студії телеканалу "ІРТ-Полтава" говорив про стосунки в подружньому житті

Середа, 17 лютого 2016, 11:20
15 лютого в Полтаві у студії телеканалу "ІРТ-Полтава" відбувся запис телевізійної передачі - ток-шоу "Розмова у студії", яка була присвячена стосункам у подружньому житті.

У телепроекті, окрім спеціалістів у сфері психології та законодавства, узяв участь отець Максим Кролевський, священик Української Греко-Католицької Церкви.

На початку ведучий ток-шоу п. Ігор Кужик розповів про сумну статистику розлучень в Українській Державі, яка опинилася вже на позначці 60 відсотків. А це б означало, що вже більше як кожне друге подружжя, яке реєструється у РАЦСі, є таким, що не буде тривалим та розпадеться.

Під час ефіру душпастир пояснив, що все-таки потрібно розмежовувати поняття закоханості як такої, яка виникає спонтанно та незалежно від нашої волі, від жертовної любові, що становить фундамент усього подружнього життя. "Любов має бути жертовною, — зауважив священик, — любов означає бажати добра іншому, означає бути готовим усе життя жити задля добра і щастя іншої людини".

У ході розмови та певних дискусій отець Максим пояснив, що насправді виховання людини до подружнього життя розпочинається змалку, коли дитина дивиться, як тато ставиться до мами, а мама до тата, як вони допомагають одне одному, як вони разом долають певні труднощі в повсякденному побутовому житті.

"Ми повинні усвідомити просту істину, — підсумував священик УГКЦ на завершення програми, — що життя набирає сили та змісту лише тоді, коли ми насправді живемо заради іншої людини, бо коли людина розпочинає жити лише заради себе, то дуже скоро потопає у власному егоїзмі".

Прес-служба парафії Пресвятої Тройці

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next