АКТУАЛЬНО

Отець Орест Фредина в ефірі програми «ВІДКРИТА ЦЕРКВА. ДІАЛОГИ»: «Бути християнином без Христа – неможливо»

П'ятниця, 07 жовтня 2016, 09:07
Бути християнином означає належати Богові. Належати Господеві – це отримати Його дотик через Таїнство Хрещення і тоді все життя бути Богові вдячним. Християнин все життя вчиться та ніколи не опускає рук. Бути християнином означає іти шляхом, яким є Ісус Христос.

Сказав о. Орест Фредина, парох храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Львова, 6 жовтня в ефірі програми «ВІДКРИТА ЦЕРКВА. ДІАЛОГИ» на «Живому ТВ». 

За словами душпастиря, багато людей старається досягнути успіху й досконалості в певній галузі, проте в кожної людини з’являється мить, коли до неї промовляє глибина: «Є такі люди, які незалежно від того, чи вони багаті, чи бідні, високоосвічені, чи не дуже, починають ставити собі запитання про те, що таке життя і в чому його зміст. Святий Августин навчав, що неспокійне серце чоловіка, поки не спочине в Бозі. У житті можна досягнути всього, та коли цієї глибини ми не осягнемо, то щастя неможливе».

На думку душпастиря, християнства можна вчитися і зі Святого Письма, і з щоденного життя. Бо християнство – це життя в Ісусі Христі, це практика Євангелія в щоденному житті. «Теоретичним християнство можливе лише на перших кроках духовності, коли людина прагне більше знати і відкриває та слухає Боже Слово», – зазначив він.

«Неділя – це свято Христового Воскресіння, перемога над смертю, – продовжив він. – Це певною мірою маніфестація нашої свободи. Бути християнином без Христа – неможливо. Християнства без вівтаря, жертовника не існує».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next