АКТУАЛЬНО

Отець Орест Фредина в програмі «ВІДКРИТА ЦЕРКВА. ДІАЛОГИ»: «Захищати ближнього є чеснотою»

П'ятниця, 07 жовтня 2016, 10:25
У підпіллі нас вчили, що необхідність когось захищати є чеснотою. Тим воїнам, які зараз воюють за Україну, необхідна наша молитва й підтримка. Ми повинні молитися не лише за те, щоби вони мужньо вистояли, а й за те, щоби вони, виконуючи свій обов’язок, не страждали і були світлими.

Сказав о. Орест Фредина, парох храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Львів, 6 жовтня в ефірі програми «ВІДКРИТА ЦЕРКВА. ДІАЛОГИ» на «Живому ТВ». 

«Наприклад, іде людина по вулиці і на неї нападає злочинець, – продовжив думку о. Орест. – Є люди, які закриють на це очі зі страху, а є такі, які кинуться її захищати, притому не дуже вміючи це робити. На мою думку, те, що ми в Україні зараз переживаємо, є чеснотою».

Далі він навів приклад із власного життя: «У мене є приятель, який служив у радянській армії, коли багатьох забирали до Афганістану. Він знав, що його забиратимуть туди, і відмовився. Чому? Бо він вважав себе християнином. Цей чоловік був переконаний, що попри те, що населення Афганістану іншої віри, та християни не можуть так з ними чинити. За це він отримав покарання – служити в дисциплінарному батальйоні. Такі люди стрімголов кинуться захищати інших. Бо вони не бояться, адже вірні Богові».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next