АКТУАЛЬНО

«Підготовку до цьогорічного Синоду Єпископів УГКЦ практично завершено», - владика Богдан (Дзюрах)

Вівторок, 28 квітня 2015, 16:46
Підготовку до цьогорічного Синоду Єпископів УГКЦ, який відбудеться у вересні в Івано-Франківську, у цілому майже завершено. Про це розповів владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, коментуючи роботу Постійного Синоду, який проходив у Самбірсько-Дрогобицькій єпархії.

«Залишається лише опрацьовувати синодальні матеріали і надіслати їх владикам для попереднього ознайомлення», – додав єпископ.

Говорячи про завдання Постійного Синоду, владика Богдан зазначив, що головним його завданням є допомагати Главі Церкви, керівництву Церкві загалом. «У цей час є важливим завданням стежити за виконанням рішень попереднього Синоду й готувати наступний Синод, який відбудеться цього року на початку вересня», – сказав він.

Як розповів єпископ, головною особливістю цьогорічного Синоду є те, що він буде поєднаний з Патріаршим Собором, який є з’їздом представників усієї Церкви. Вони говоритимуть про втілення в житті програми «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». Після цього одразу відбуватиметься Патріарший Синод, на якому будуть розглянуті резолюції учасників Собору і прийняті рішення, обов’язкові до виконання для всієї Церкви.

За словами Секретаря Синоду, Постійний Синод уже розробив докладну його програму та практично затвердив порядок денний.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next