АКТУАЛЬНО

Папа Франциск передав особисту пожертву на побудову собору УГКЦ у Харкові

Четвер, 13 липня 2017, 15:03
Щиро дякую за слова привітань і за відновлення синівської єдності та вірності Римському Архиєрею. Будьте певні, що неодмінно передам усе це Святішому Отцю.

Такими словами звернувся кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації для Східних Церков, до Блаженнішого Святослава в Харкові.  

«Насправді тут зростає і міцніє віра, яка передана нашими пращурами і  яка сьогодні до нас дійшла та дивиться в майбутнє. Ця віра не зламається перед жодними труднощами і випробуваннями. Тут є надія! Я вірю і молюся, як і Папа, що ця спільнота є живою громадою, яка працює для розбудови миру та єдності, зокрема з братами православними. Єдність християн – запорука глибокої чуйності до найбільш потребуючих, до старших людей, дітей і стражденних осіб. Це є знаком надії доброго майбутнього. Залишаю подарунок владиці Василю, який є вашим очільником і провадить Церкву живих цеглин громади Харківського екзархату», – вів далі гість із Ватикану. Кардинал подарував єпископу пам’ятний знак – Папську медаль і матеріальну пожертву на будову собору та розвиток екзархату.

«Сподіваюся, що за допомогою телебачення і фото ми зможемо побачити вже завершення будівництва собору, його освячення, навіть у Римі», – сказав наприкінці префект Конгрегації для Східних Церков. Після цього кардинал Леонардо Сандрі уділив папське благословення. Відтак відбулося освячення  надбанних хрестів собору.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next