АКТУАЛЬНО

Папа Франциск проголосив день посту в намірі миру, якому «загрожують часткові інтереси»

Середа, 23 лютого 2022, 11:34
У контексті погіршення ситуації в Україні Папа Франциск закликав сторони стриматися від дій, які можуть посилити страждання населення, а віруючих – молитися та постити в намірі миру. Особливий день посту за мир Святіший Отець запропонував провести 2 березня 2022 року.
Фото: Vatican Media Фото: Vatican Media

Папа Франциск засмучений погіршенням ситуації, що посилила загрозу для миру в Україні та світі й запрошує провести день посту в намірі миру. Про це він сказав наприкінці загальної аудієнції в середу, 23 лютого 2022 року.

«Відчуваю глибокий біль у серці через погіршення ситуації в Україні, – сказав він. – Незважаючи на дипломатичні зусилля останніх тижнів, розгортаються дедалі тривожніші сценарії. Як і я, багато людей у світі відчувають тривогу та стурбованість. Мирові всіх знову загрожують часткові інтереси. Хочу звернутися до відповідальних у політичній сфері, аби вони зробили серйозний іспит сумління перед Богом, який є Богом миру, а не війни, Отцем усіх, а не лише деяких, який хоче, щоби ми були братами, а не ворогами. Прошу всі залучені сторони, щоби стрималися від будь-якої дії, що може спричинити ще більше страждання населення, дестабілізуючи співіснування між народами та дискредитуючи міжнародне право. А тепер хочу звернутися до всіх, віруючих і невіруючих. Ісус навчив нас, що на диявольські напосідання, зокрема на диявольське напосідання насильства, слід відповідати Божою зброєю – молитвою та постом. Заохочую всіх провести 2 березня, у Попільну середу, день посту за мир. Особливо заохочую віруючих, аби цього дня вони наполегливо присвятили себе молитві та постові. Нехай же Цариця миру вбереже світ від безумства війни».

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами VaticanNews

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next