АКТУАЛЬНО

Папський легат заявив, що його приїзд в Україну є знаком єдності Папи з народом України

Середа, 10 грудня 2014, 11:26
9 грудня папський легат кардинал Кристоф Шенборн, Архиєпископ Відня та Ординарій для вірних візантійського обряду в Австрії, прибув до України. В аеропорту Борисполя кардинала зустріла делегація УГКЦ на чолі з Главою Церкви Блаженнішим Святославом.

«Для мене велика честь та радість, що я, легат Святішого Отця Франциска, приїхав до України. Ця місія, яку мені доручив Папа, є знаком його єдності з народом України. Адже Українська Держава та її народ дуже близькі серцю Папи, а особливо близькі ті люди, які сьогодні страждають. І моя місія полягає в тому, щоб показати цю єдність», − прокоментував свій візит кардинал Кристоф для «Живого.ТБ».

На думку Блаженнішого Святослава, подія 25-річчя легалізації УГКЦ, яка відзначається цього року, є доброю нагодою для такого візиту: «Саме в цій події постать Папи була дієвою. Зустріч Святішого Отця Івана Павла II із Президентом Горбачовим дала поштовх до легалізації УГКЦ».

За словами Глави Церкви, оскільки Святіший Отець не може бути присутній в різних частинах світу одночасно, то він уповноважив кардинала Кристофа від свого імені висловити свою солідарність і єдність з народом, що страждає.

Додамо, що під час свого одноденного візиту високий гість відвідає Софію Київську, зустрінеться з представниками ВРЦіРО. Після обіду він зустрінеться з Прем’єр-міністром України, відвідає територію майданівських подій на Інститутській та Національний музей «Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні». Також кардинал Кристоф відвідає переселенців із території зони АТО, які зараз проживають у приміщенні БФ «Карітас».

Після вечері папський легат візьме участь в нічних чуваннях у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, які розпочнуться о 19.00. Високий гість звернеться зі своїм вітальним словом до української молоді. Варто зазначити, що під час чувань будуть прямі включення з Маріуполя, Одеси та Львова, щоб у молитві поєднати різні куточки України.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next