АКТУАЛЬНО

«Перемоги над Йосифом Сліпим радянська влада не досягнула», – В. Сергійчук | Відкрита Церква

Неділя, 22 січня 2017, 22:07
Український історик, професор Київського національного університету Володимир Сергійчук у програмі «Відкрита Церква» розповів, чому патріарх Йосиф Сліпий і греко-католики були такі ненависні радянській владі.

«Ця Церква взяла на себе місію духовного проводу, не тільки над галичанами, а зрештою, над усіма українцями, які хотіли бути господарями на своїй землі, – підкреслив історик. – План полягав у тому, щоб до закінчення війни з Німеччиною розгромити Греко-Католицьку Церкву. Арештовують Йосифа Сліпого, але два місяці він не дає тих показань, яких від нього добиваються. Перемоги над Йосифом Сліпим радянська влада не досягнула».

У програмі «Відкрита Церква» наше розслідування достовірності російських «документальних» фільмів. А також уперше унікальний запис Богослужіння на свято Водохреща 1942 року у Львові, яке очолив сам Блаженніший Йосиф Сліпий.

 

zhyve.tv

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next