АКТУАЛЬНО

Прем’єр-міністр України: «Наш дороговказ від владики Андрея - зробити Україну сильною державою, а українців - гідними громадянами України»

Понеділок, 02 листопада 2015, 06:49
Наша країна потребує візіонерів, державотворців і батьків-засновників, таких як владика Андрей. Він є великою постаттю, що знала, як написати українцям шлях до побудови своєї держави та як звернутися до кожного з нас і сказати, що наша держава - це наше спільне зусилля.

Сказав Арсеній Яценюк, Прем’єр-міністр України, 1 листопада під час відзначення 150-річчя з дня народження митрополита Андрея Шептицького в Національній опері України імені Т. Г. Шевченка.

«Будівництво держави – це не обрання політичних еліт, прийняття законів, наявність інституту президента, прем’єр-міністра чи парламенту. А це велика воля народу. Він писав ще 1941 року, що державу можна збудувати, якщо є велика воля і знання. Він  також застерігав нас від розбрату, сварок, того, щоб ми не стояли під політичними прапорами, а під єдиним українським державним прапором», - зауважив високопосадовець, підкреслюючи, що 20 місяців українській армії та українському народу вдалося втримати державну цілісність та незалежність.

«Наш дороговказ, який дав нам владика Андрей, - зробити Україну сильною державою, а українців  - гідними громадянами України в об’єднаній Європі», - завершив Арсеній Яценюк.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next