АКТУАЛЬНО

Президент Американської Єпископської Конференції наголошує на «силі духу українців та їхній волі до свободи»

П'ятниця, 26 червня 2015, 21:27
«За три дні перебування в Україні мені запам’яталася передусім сила духу й віри українців, їхня воля до свободи, – сказав архиєпископ Джозеф Куртз, Президент Американської Єпископської Конференції. – Я повертаюся додому з усвідомленням того, наскільки важливо зараз продовжувати нашу співпрацю з Україною».

За словами архиєпископа, спілкування з українськими єпископами допоможе визначити, куди конкретно надсилати допомогу від американців. «Ми хочемо й надалі підтримувати Україну, бо це допомагає нам ставати щедрішими», – зізнався він.

Президент АЄК також зазначив, що його делегації під час зустрічей з українськими духовними особами та вірними «вдалося не просто потиснути одне одному руки, а й відверто поговорити і разом помолитися». «Крім того, ми мали можливість зустрітися з Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком, – сказав він, – адже для нас важливо було дізнатися, як і чим ми можемо підтримати людей».

«Ми також хотіли дізнатися більше про гуманітарні ініціативи, – додав високий гість, – надто про життя людей, які вимушено стали біженцями, втратили родини. У нас була можливість відвідати особливо вразливі сім'ї в поселенні для біженців. У шпиталях ми спілкувалися з пораненими, покаліченими».

«Я зайшов до будинку однієї жінки з двійнею, яку покинув чоловік, – поділився Президент АЄК Джозеф Куртз враженнями про відвідання родини переселенців. – Один із хлопчиків мав синдром Дауна, і коли я хотів з ним привітатися, він стрибнув мені на руки і обійняв. Ти не можеш говорити відсторонено, коли побачиш обличчя тих людей. У шпиталі ми дізналися, що один із поранених не міг поїхати за кордон на операцію, бо не мав візи. Ідеться не про якусь велику кількість людей, а лише про одну особу, яка потребувала операції негайно». Спілкування з людьми, за словами американського гостя, роблять їхні проблеми більш зрозумілими та близькими. «Тож я поїду до Америки, – сказав він, – не лише зі знанням ситуації в голові, а й з пам’яттю в серці».

Департамент інформації УГКЦ

 

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next