АКТУАЛЬНО

«Притулок» − фільм про вихід УГКЦ з підпілля

Понеділок, 24 листопада 2014, 14:36
Медіаресурс УГКЦ публікує унікальну документальну стрічку 1990 року, яка наочно презентує життя Української Греко-Католицької Церкви в період її виходу з підпілля (1989-1990 рр.).

Автором фільму є український та французький кінорежисер Лілія Огієнко-Олів'є. У 1990 р. фільм «Притулок» отримав срібну нагороду на фестивалі історичних фільмів в Руель-Мальмезо, Франція.

У відеоряді можна побачити фрагменти підпільних богослужінь та молитовних акцій за легалізацію Церкви. Інтерв’ю з підпільними священиками о. Германом Будзінським, о. Віталієм Дуткевичем, ЧСВВ, о. Петром Зеленюхом. Розмову з громадськими діячами Іваном Гелем, Степаном Хмарою, Віктором Фурмановим.

Особливо цікавими є відеокадри молитви в підпільному жіночому монастирі у Львові та інтерв’ю з сестрами.

Відео з приватного архіву Івана Геля. Оцифровано та опубліковано у листопаді 2014 року для Медіаресурсу УГКЦ, з нагоди 25-ліття виходу УГКЦ з підпілля.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next