АКТУАЛЬНО

Релігійне товариство українців-католиків «Свята Софія» відзначило 5-ліття благодійної літньої школи англійської мови

Понеділок, 03 серпня 2020, 10:23
У неділю, 2 серпня 2020 року, відбувся онлайн вечір зустрічі випускників благодійної літньої школи англійської мови і стартував благодійний онлайн курс англійської мови, яка щороку відбувається в родинному обійсті слуги Божого патріарха Йосифа Сліпого в с. Заздрість на Тернопільщині.

Проєкт, організатором і головним спонсором якого є Релігійне товариство українців-католиків «Свята Софія» США (ТСС А), ініційовано в 2015 році для дітей із родин учасників АТО, переселенців, дітей-сиріт, дітей із багатодітних і малозабезпечених родин та семінаристів вищих духовних семінарій УГКЦ. З огляду на пандемію, цьогорічний проєкт відбувся в онлайн форматі.  

Учасники літніх шкіл 2015–2020 років долучилися до віртуальної зустрічі з інструкторами проєкту.

Владика Андрій Бичок висловив сердечну подяку організаторові проєкту Релігійному товариству українців-католиків «Свята Софія» США і заохотив до продовження цієї шляхетної ініціативи. Щороку впродовж трьої тижнів юнаки та дівчата з різних куточків України безкоштовно вивчають англійську мову завдяки всебічній підтримці ТСС А й жертвенності добродіїв.

Під час зустрічі ініціатор і директор проєкту Ірина Іванкович розповіла про його еволюцію, адже з нього беруть витоки дочірні проєкти: Школа англомовних християнських аніматорів (ШАХА – діє з 2017 року); Реколекційно-методичні семінари для вчителів англійської мови (з 2017 року); ESL for ONL (English as а Second Language for Odesa Naval Lyceum – Англійська мова для Військово-морського ліцею імені віцеадмірала В. Безкоровайного м. Одеси) об’єднує тижневі майстер-класи з підготовки до ЗНО з англійської мови в Заздрості та онлайн уроки – з 2019 року); Благодійний англомовний театр «Josyf» (з 2020 року). Усі ці ініціативи сьогодні об’єднує благодійна платформа ESL. Ukraine. На черзі – новий проєкт навчання англійської для військовослужбовців, ветеранів війни на Сході та військових капеланів.

Учасники шкіл ділилися спогадами та враженнями від участі в мовному проєкті. До свята долучилася заслужена артистка України Наталка Карпа, яка відвідала 5-ту благодійну літню школу та взяла участь у цьогорічному ток-шоу в межах онлайк курсу.

За словами Ірини Іванкович, «це був винятковий вечір. В теплій, родинній атмосфері гості свята мали нагоду ще раз пережити позитив Заздрості». У курсі беруть участь семінаристи вищих духовних семінарій УГКЦ, курсанти Одеського військово-морського ліцею, який до анексії Криму перебував у Севастополі, випускники шкіл та студенти вищих навчальних закладів.

Пресслужба Товариства «Свята Софія» США


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next