АКТУАЛЬНО

Розколяду з молитвою провели в інстаграмі

Середа, 17 лютого 2021, 12:22
Чудовою традицією українського народу з покоління в покоління стало гідне завершення новорічно-різдвяного циклу календарно-обрядових свят.

Таке святкування називають розколядою. Сучасні виклики XXI століття вносять корективи в це святкування. Цього року незвичне свято розколяди відбулося при спільноті "Молитви в інстаграмі" зі священником-новатором Василем Германюком.

Саме цей священник став одним із перших, хто застосував мультимедійні технології на проповіді під час Святої Літургії. Згодом священнослужитель став одним із перших, хто започаткував щоденні онлайн-молитви в додатку "Інстаграм". Ще задовго до карантину, уже протягом трьох років, отець Василь щодня, зранку і ввечері, єднає людей не лише з усіх куточків України, а й з усього світу у спільній молитві. Про це заговорили і засоби масової інформації, зокрема події священника було висвітлено у новинах відомих телеканалів України.

Спільнота «Молитва в інстаграмі» протягом трьох років стала дружньою та згуртованою. Отцю Василю вдалося організувати реальні зустрічі та познайомитися зі своїми онлайн-парафіянами у різних куточках України. А тепер ці люди створили щось нове. У прямій трансляції звучали відеозаписи колядок у виконанні Коваль Ольги (м. Червоноград, Львівська область), аматорського хору духовної музики «Сяйво» (с. Микитинці, Івано-Франківська область), Ільчишин Ірини (с. Колодне, Тернопільська область), Шафранецької Юлії ( м. Могилів-Подільський,  Вінницька область), Корчак Марії (с. Сапогів, Тернопільська область) і Кущ Анни (с. Велика Бузова, Полтавська область), Заяць Ольги, Леськів Мар’яни, Цінцірук Марії та Сороки Ірини (м. Тернопіль), Скалівської Мар’яни та Тринчій Інни (смт Перегінське, Івано-Франківська область), Хрущ Ольги (с. Буданів, Тернопільська область) та Дригуша Івана (м. Тернопіль), Гречки Віти (м. Волочиськ, Хмельницька область), парафіяни смт Скали-Подільської, Тернопільської області.

Родзинкою духовного онлайн-заходу був спільний прямий ефір з українською співачкою, ведучою телевізійних програм і концертів Світланою Весною з Івано-Франківська.

Безліч позитивних відгуків під час онлайн-трансляції стали підтвердженням того, що онлайн-розколяда сподобалася підписникам. А черговий захід свідчить про те, що сучасне духовенство готове приймати нові виклики, відповідно до обставин часу та прославляти новонародженого Христа там, де є люди.

Олеся Москавлюк


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next