АКТУАЛЬНО

Розпочав роботу Собор Львівської архиєпархії «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом»

П'ятниця, 03 жовтня 2014, 16:00
«Як в людському організмі усі органи є важливими, так і в житті Церкви кожен її член потрібний і має особливе покликання, щоб служити», - сказав владика Венедикт під час Молебню з нагоди відкриття Собору Львівської архиєпарахії УГКЦ.

Сьогодні, 3 жовтня 2014 року, Молебнем до Пресвятої Богородиці у Львівській духовній семінарії Святого Духа розпочав роботу Собор Львівської архиєпархії «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

Молитву звершив Високопреосвященніший владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівській,  у співслужінні з владикою Венедиктом, Єпископом–помічником Львівським, за участю гостей, делегатів та всіх учасників Собору.

«Що означає жива парафія? Коли вона жива, а коли тліє? Які ознаки живучості наших парафій», - саме над цими питаннями запропонував роздумати владика Венедикт  у слові під час Молебню.

Моделлю вдалого функціонування життя парафії владика запропонував модель людського організму, в якому немає якогось важливішого органу, але кожна його частина є потрібною: «Бог у своєму задумі щодо нас дав нам особливе завдання, тому і наділив нас різними дарами для того, щоб служити».

Після завершення молитви владика Ігор уділив присутнім благословення для вдалого проведення Собору Львівської архиєпархії «Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом».

Зазначимо, що в Соборі братимуть участь вибрані делегати з 17 деканатів Львівської архиєпархії. Рівно ж будуть представники духовенства, культури, вчителі, лікарі, миряни, представники місцевої влади, які заслухають доповіді про те, якою ж є зразкова парафія. Загалом участь у Соборі візьмуть близько 200 осіб.

ugcc.lviv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next