АКТУАЛЬНО

«Саме молитва єднає людей між собою і дає можливість будувати спільноту», – Глава УГКЦ до всесвітнього дня молитви за СУМ

Субота, 24 квітня 2021, 18:40
У 2021 році Спілка української молоді відзначає особливий ювілей – 75 років із дня заснування. З цієї нагоди Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, привітав сумівців і закликав завтра, 25 квітня, у всесвітній день молитви за СУМ, помолитися за цю важливу, поширену і впливову організацію.

«Я хочу з усього серця привітати наших сумівців з цим ювілеєм. Це гарна нагода пригадати з вдячністю всіх тих, які невпинно трудилися, щоб українська молодь збагатилася скарбом віри і культури українського народу, своїх батьків, рідних і близьких», – йдеться у відеопривітанні Глави Церкви.

Хоча Спілка української молоді зародилася поза межами України, сьогодні вона активно поширюється в Україні, на рідних землях. За словами Блаженнішого Святослава, спосіб виховання, притаманний цій організації, є безцінним скарбом, який сьогодні має наш народ, наша Церква, наша культура.

Глава УГКЦ зауважив, що рішенням Верховної Ради України 75-річний ювілей заснування СУМу відзначається в Україні на державному рівні. Однак святкування, на його переконання, було б не повним без молитви за цю організацію. «Для того щоб вповні і гідно відсвяткувати цей ювілей, 25 квітня відбудеться всесвітній день молитви за Спілку української молоді. Я усіх вас заохочую прилучитися до цього дня молитви за нашу українську молодь, яка гуртується у цій спільноті», – йдеться у відеопривітанні Блаженнішого Святослава.

Глава УГКЦ наголосив на тому, що сьогодні є дуже важливо подолати спокусу відчуження, яка підсилилася зокрема через обставини світової пандемії. Ефективним інструментом для цього, на переконання Блаженнішого Святослава, є молитва – джерело нашої сили: «Молитва долає відчуження людини від свого Бога і Творця. Саме молитва є тією силою, яка єднає людей між собою і дає можливість будувати спільноту. Саме християнська молитва дає нам можливість бути спілкою, Спілкою української молоді».

«Помолімося за нашу молодь, за її виховників, за тих, які працюють для того, щоб ця молодь перейняла весь скарб попередніх поколінь, для того щоб ця молодь справді була сьогоденням і майбуттям українського народу і нашої Церкви», – закликав Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next