АКТУАЛЬНО

Шпиталь імені митрополита Андрея Шептицького

Понеділок, 03 серпня 2015, 17:48
Шпиталь імені митрополита Андрея Шептицького, що діє у Львові, заснований у 1903 році «для надання безкоштовної лікарської допомоги вбогим хворим мешканцям Львова та всієї Галичини — без різниці віровизнання й національності».

Ініціатором створення такої лічниці був відомий на той час лікар Євген Озаркевич. На його заклик відгукнулися українські громадські товариства й організації та патріотично налаштовані діячі медицини, науки й культури, правники, священики. Фундатором установи став митрополит Андрей.

Проіснував такий благодійний медичний заклад до 1944 року. За радянських часів тут була міська лікарня Львова. Під опіку Греко-Католицької Церкви шпиталь перейшов після проголошення незалежності України. Зараз сюди можуть звертатися всі, хто має потребу в допомозі медиків.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next