АКТУАЛЬНО

«Син Божий ламає всі перешкоди на шляху зустрічі людини і Бога», - Глава УГКЦ

Неділя, 05 травня 2019, 17:17
“Ісус Христос показує зміст свого посланництва. Він каже: “Як мене послав Отець, так і я посилаю вас”. Тобто Господь робить своїх учнів посланцями й носіями доступу до джерела безсмертя, щоб ви (увірувавши) мали життя в Його ім’я. Ця подія відкриває найглибший зміст апостольського служіння, бо апостол — це посланець.

Проте для чого вони є послані? Що є змістом апостольського служіння учнів Христових? А змістом й завданням такого служіння є не просто передати якесь вчення чи ідею, а бути свідками події, яка сталася, в якій вони брали участь. Завданням апостолів є благовістити Слово Євангелія — Доброї Новини, яку вони бачили, чули, руками своїми торкалися”, - на цьому наголосив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав у своїй проповіді до вірних під час Архиєрейської Божественної Літургії у Патріаршому соборі Воскресіння Христового на Томину неділю, 5 травня 2019 року.

“Слово Святого Писання робить нас учасниками дуже цікавої події, яка згідно Євангелія від Івана повторюється двічі. Бо він зазначає, що того ж самого Пасхального дня, коли учні знали, що Христос воскрес із мертвих, то Він сам до них прийшов. Не учні до Ісуса, а Він (воскреслий) прийшов до своїх настрашених, дезорієнтованих й розчарованих учнів, які були за закритими дверима і зі страхом перед юдеями. І Син Божий приходить до них”, - розповідає Предстоятель.

І згодом додає: “Господь показує їм своє воскресле й прославлене тіло. Він приходить крізь замкнені двері та показує їм, що Його воскресіння - це не є якась ідея, побожна думка, чи фантазія тих чи інших людей, а це є подія, яка реально сталася. Можливо, цей прихід до учнів є дуже подібним до того моменту, коли Христос (воскреснувши із мертвих) зійшов до аду — місця смерті, де всі померлі (починаючи від Адама і Єви) сиділи в темряві за закритими дверима смерті й аду, чекаючи визволення світла воскресіння”.

За словами проповідника, людям часто бракує віри. Тому Син Божий ламає всі перешкоди на шляху щодо зустрічі людини до Бога.

На думку духовного лідера греко-католиків, християнство — це можливість живого доступу до джерела безсмертя (за допомогою Святих Тайн). Тому у цей день ми відвідуємо наших рідних на кладовищах, а покійних ніколи не називаємо мертвими, а кладовища називаємо цвинтарями, тобто усипальницями.

Під час Літургії відбулося свячення шести священиків. “Людина і в сучасному світі шукає еліксиру безсмертя. Проте відповідаючи за цей пошук за безсмертям, Христос сьогодні посилає вас... Син Божий тепер зробить вас носіями джерела безсмертя, а через ваше служіння хоче, щоб це джерело стало доступним для кожної людини, яка приходить на світ”, - звернувся до новопоставлених ієреїв Глава УГКЦ.

Нагадаємо, що сьогодні Блаженніший Святослав відзначає свій день народження. Йому виповнюється 49 років.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next