АКТУАЛЬНО

Від сьогодні всі громади УГКЦ в Італії переходять на григоріанський календар

Середа, 01 вересня 2021, 07:30
З 1 вересня 2021 року всі громади Апостольського екзархату УГКЦ в Італії переходять на григоріанський календар.

«Проголошую перехід усіх українських громад Апостольського екзархату в Італії на григоріанський календар з 1 вересня 2021 року, з початку Індикту, тобто Нового літургійного року», – йдеться в декреті Апостольського екзарха Діонісія Ляховича від 31 травня 2021 року.

Рішення про перехід, як зазначено у декреті, ухвалене, «піклуючись про духовний розвиток Апостольського екзархату в умовах італійського середовища, часу та місії нашої Церкви, у турботі про вірних моїй опіці повірених, розуміючи потреби всіх вірян та дбаючи про можливість кожного вповні жити літургійним, а передусім євхаристійним життям».

Напередодні важливих змін у літургійному житті екзархату до вірних звернувся протосинкел о. Теодосій Грень, ЧСВВ, пояснюючи, в чому полягає календарна реформа та якими душпастирськими потребами вона зумовлена.

Довідка

Апостольський екзархат УГКЦ в Італії – екзархат Української Греко-Католицької Церкви з осідком у Римі, заснований 11 липня 2019 року. Ця церковна територіальна одиниця охоплює всю територію Італії. Духовну опіку приблизно 70 тисяч вірних, згуртованих у 152 громадах, здійснюють понад 60 священників. Апостолським екзархом є владика Діонісій Ляхович. Катедральним храмом та осідком – парафіяльний храм Святих Сергія і Вакха в Римі.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next