АКТУАЛЬНО

Спільнота отців Згромадження Воплоченого Слова у Вінниці відзначила свою десяту річницю

Понеділок, 17 січня 2022, 12:29
16 січня спільнота отців Згромадження Воплоченого Слова (ЗВС) у Вінниці відзначила десяту річницю свого заснування.

З цієї нагоди в парафії Покрову Пресвятої Богородиці відбулася урочиста подячна Божественна Літургія, яку очолив отець парох Григорій Рогацький, ВС. Із ним співслужили о. Антоній Вацеба, протоігумен ЗВС в Україні, та о. Лука Шаламай, ВС магістр новіціату.

Особливістю святкування стало те, що під час Літургії брат Стефан Кордон, ВС, уродженець Вінниці, склав свої перші чернечі обіти. Знаково, що брат Стефан є першим, якого Господь покликав до Згромадження Воплоченого Слова із місцевої парафіяльної спільноти.

По завершенні Літургії відбулося спільне святкування з усією парафіяльною спільнотою.

Довідка:

Заснована парафія була ще у далекому підпіллі, 1957 році, коли на терени Поділля приїхав отець Григорій Мисак, ЧНІ. Боже Провидіння завжди турботливо піклувалося долею нашої переслідуваної Церкви. Де ворог намагався поставити перешкоди, там проростала Божа сила. Так відновлюється душпастирська опіка для вірних Греко-Католицької Церкви у Вінниці.

На початку Незалежності України отці редемптористи почали відновлювати та формувати парафіяльну спільноту. У 1993 році міська влада виділила земельну ділянку під забудову храму на вул. Київська, 1, де на той час стояв монумент літака. Освячення наріжного каменя під будівництво храму відбулося 30 травня 1993 року владикою Филимоном Курчабою. Ось так розпочалася будова великого храму Покрову Пресвятої Богородиці. Перша Свята Літургія в церкві (нижньому храмі) відбулася саме 14 жовтня 1994 році. А у 1997 році на березі Південного Бугу в Вінниці постав величавий храм.

15 січня 2012 року завершилося служіння редемптористів у м. Вінниці. Парафія і монастир за рішенням провінційної ради редемптористів та Київської архиєпархії УГКЦ були передані Згромадженню Воплоченого Слова. Першими священниками ЗВС, які розпочали своє служіння, були о. Григорій Рогацький, ВС, та о. Теодосій Савчук, ВС. Це був великий початок нової історії з життя парафіян Вінниці.

Пресслужба Згромадження Воплоченого Слова

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next