АКТУАЛЬНО

«Станьмо сьогодні на молитву з вірою»: екзарх Харківський Василій Тучапець помолився за мир в Україні

Понеділок, 04 квітня 2022, 11:19
Харківський екзархат долучився до молитовної ініціативи Ради єпископських конференцій Європи. 2 квітня в катедральному соборі Святого Миколая Чудотворця у Харкові, а також у парафіях УГКЦ Харківщини, Полтавщини та Сумщини помолилися за мир в Україні та за невинних жертв війни і пандемії.

«Станьмо сьогодні на молитву з вірою, просімо, щоб Господь подав мир нашій Батьківщині і нашому народові», – сказав під час богослужіння екзарх Харківський владика Василій. Архиєрей пригадав присутнім, що Рада єпископських конференцій Європи запровадила ініціативу – щоб кожна єпископська конференція відслужила Божественну Літургію за мир в Україні і за жертв війни і пандемії. Для УГКЦ днем молитви стала субота, 2 квітня.

Екзарх Харківський закликав молільників просити в Господа віри, щоб не сумніватися, а молитися за наш народ, військо, керівництво нашої держави, щоб Господь подав силу, мужність зупинити агресора і звільнити нашу Батьківщину.

«Коли хтось приходить поневолити народ, підкорити його собі, позбавити його свободи, то це суперечить Божій волі. А ми просимо те, що згідне з Божою волею, бо Господь створив людину вільною, щоб вона жила в мирі», – додав владика Василій.

Пресслужба Харківського екзархату УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next