АКТУАЛЬНО

Студенти та наставники Львівської семінарії стануть донорами крові для онкохворих дітей

П'ятниця, 14 лютого 2014, 15:43
У вересні 2001 року Міжнародна конфедерація батьків онкохворих дітей (ICCCPO) виступила з ініціативою, яка полягає в тому, аби щороку 15 лютого згадувати про онкохворих дітей.

Про це розповідає о. Ігор Бойко, ректор Львівської духовної семінарії Святого Духа, доктор морального богослов’я, кандидат філософських наук  зі спеціальності «етика» у відеозверненні з нагоди Міжнародного дня онкохворої дитини.

«Не зажди ми будемо мати відповідь на запитання про біль і страждання цих дітей. Проте варто нам сприймати таку хворобу як таїнство і постаратися супроводжувати недужого, зокрема молитвою. Такий досвід буде корисним для кожного із нас», - коментує священик.

Також отець зауважив, що люди, постаючи перед обличчям страждання, часто мають страх. Вони бояться відвідувати таких пацієнтів, бо не знають, що їм сказати і як із ними поводитися, розуміючи, що життя цих людей наближається до смерті. «Пам’ятаймо, що потрібно вміти цінувати той момент, який Бог нам дає, щоб розділити його із такою хворою людиною. Це також і момент призадуми та усвідомлення того, що всі ми є слабкими і кожен із нас раніше чи пізніше буде завершувати свій життєвий шлях», - додав він.

Отець Ігор  повідомив, що у Львівській духовній семінарії зародилася нова ініціатива: відтепер семінарійна спільнота (вихованці та їхні наставники) будуть донорами крові. А це зможе покращити стан здоров’я онкохворих дітей.

«Церква переконана, що таке донорство крові  є проявом солідарності, милосердя, любові та співчуття стосовно стражденних осіб. У такий спосіб людина робить те, що і Христос робив, віддаючи на хресті своє життя за спасіння людського роду», - сказав о. Ігор.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next