АКТУАЛЬНО

«Створення нової митрополії УГКЦ − це ще один крок до утвердження і визнання її патріаршої гідності», − Глава УГКЦ

Четвер, 03 липня 2014, 16:17
Творення нових структур у Церкві − знак того, що вона активно розвивається і росте. Створення митрополії УГКЦ у Бразилії, вже четвертої за останній період, свідчить про те, що тепер наша Церква зробила важливий крок у розвитку своєї помісності на цих землях. Це новий крок до утвердження і визнання патріаршої гідності УГКЦ.

Таку думку висловив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, у відеоблозі для «Живого.ТБ» напередодні візиту у Бразилію. 13 липня Предстоятель УГКЦ у Прудентополі здійснить інтронізацію владики Мирона (Мазура), а 15 липня – владики Володимира (Ковбича).

Нагадуємо, 12 травня 2014 р. стало відомо, що Папа Франциск підніс дотеперішню єпархію Святого Івана Христителя УГКЦ у Бразилії з осідком у Куритибі до статусу архиєпархії та митрополичого осідку. Першим архиєпископом-митрополитом призначено дотеперішнього Єпарха владику Володимира (Ковбича).

Одночасно Понтифік створив єпархію Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ з осідком у Прудентополі, виокремивши її територію з новоствореної архиєпархії Святого Івана Христителя та підпорядкувавши цьому митрополичому осідку. Першим Єпархом новоствореної єпархії призначено владику Мирона (Мазура), дотеперішнього Єпископа-помічника Куритибської єпархії УГКЦ.

Пригадуючи сторічну історію присутності УГКЦ на цих землях, Верховний Архиєпископ додав, що в 2012 р. у Бразилії відбувся Патріарший Собор УГКЦ та Синод Єпископів УГКЦ.

«У цій країні тривалий час існує єпархія Святого Івана Хрестителя з осідком у Куритибі. Бо на Південному Сході Бразилії найбільше зосереджено українців. З огляду на стан цієї єпархії та нові виклики УГКЦ у Бразилії, рішенням Синоду УГКЦ та з благословення Папи Франциска було створено тут митрополію», − пояснив Блаженніший Святослав.

«Моліться про те, щоб життя УГКЦ із творенням цих нових структур активізувалося і мало добрі плоди в майбутньому», − сказав наприкінці Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next