АКТУАЛЬНО

Святіший Отець прийняв на приватній аудієнції владику Бориса Ґудзяка

Вівторок, 16 квітня 2019, 16:16
15 квітня Святіший Отець Франциск під час приватної аудієнції прийняв новоіменованого Архиєпископа і Митрополита Філадельфійської митрополії, колишнього єпископа Паризької єпархії святого Володимира Великого Української Греко-Католицької Церкви, президента Українського католицького університету, владику Бориса Ґудзяка.

«Вражений і зворушений тим, що Папа, маючи таку відповідальність за Церкву і вірних, зберігає відкритість, безпосередність і щирість. Глибоко відчувається, що він хоче добра для мене особисто і всіх довірених йому людей», – поділився владика Борис враженнями. 

Зустріч розпочалася і закінчилася молитвою. «Скористався порадою одного зі священиків Паризької єпархії і запропонував Святішому Отцеві разом помолитися за нього та його місію», – розповів владика.

У розмові зі Святішим Отцем владика Борис зосередився на чотирьох пунктах: місія Паризької єпархії і душпастирство у Франції, Бельгії, Нідерландах, Люксембурзі та Швейцарії; плани щодо служіння у Філадельфійській митрополії у США, яке владика Борис розпочне 4 червня 2019 року; ідентичність і стиль відкритості Українського католицького університету – єдиного католицького університету між Польщею та Японією; ідея братства святих князів Бориса і Гліба.

«Ці питання пов’язані з глобальним українством, із викликами, що стоять перед нами. Папа був втішений новинами про Паризьку єпархію і її розвиток, що ми йдемо синодальним шляхом, до якого він заохочує. Я просив, щоби Святіший Отець своїм авторитетом підтримав наших священиків у західній Європі та спонукав східні Церкви у США співпрацювати, зокрема в царині освіти», – зауважив владика Борис.

Він наголосив, що Папа з приємністю слухав новини про стиль і методологію відкритості УКУ, яка співзвучна його ідеям праці з молоддю, висловленими у посланні «Christus vivit».

Папа Франциск благословив Братство святих князів-страстотерпців Бориса і Гліба – братство миру, молитви і мужності для чоловіків. «Наше братство – міжнародне та екуменічне. Його члени, які живуть у різних країнах, щодня о 20:30 за паризьким часом моляться на чотках, присвячують час читанню Святого Письма та роблять добрі діла».

«Я цією аудієнцією збудований, Богові та Папі глибоко вдячний. Святіший Отець дуже добре ставиться до Глави нашої Церкви Блаженнішого Святослава. Він щирий і відкритий. Я надіюся бути таким душпастирем і йти слідами Папи Франциска, який йде слідами Христа», – підсумував новоіменований Митрополит Філадельфійський.

Більше про зустріч в інтерв’ю владики Бориса з Рима:

Фото з архіву

Служба комунікації Паризької єпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next