АКТУАЛЬНО

Святіший Отець привітав українських військових та побажав миру для «дорогої української землі»

Середа, 23 травня 2018, 13:52
Сьогодні вранці українські військовослужбовці, учасники 60-го паломництва до Люрда, взяли участь у загальній папській аудієнції на площі Cвятого Петра у Ватикані. Святіший Отець Франциск привітав учасників паломництва та побажав миру для «дорогої української землі».

«Вітаю українських прочан, які брали участь у 60-му Міжнародному військовому паломництві до Люрда. Неустанно благаю Господа, щоб загоїв рани, завдані війною, та обдарував своїм миром дорогу українську землю. Нехай Господь благословить усіх вас!» – сказав Папа Франциск під час аудієнції.

Додамо, що цьогорічна делегація військових паломників з України була найчисельнішою за всі роки і сягнула 200 осіб. У складі делегації: військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, воїни, що були поранені під час АТО, жінки, які втратили своїх чоловіків на війні. Очолює українську делегацію владика Михайло (Колтун), керівник Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ.

Напередодні українські військовослужбовці відвідали українських храм у Римі – прокатедральний собор Святої Софії, де молилися Божественну Літургію.

 

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next