АКТУАЛЬНО

Представники Церков США, Канади та Італії висловили солідарність і підтримку українському народу

Неділя, 19 липня 2015, 14:26
У ніч проти 19 липня під час Всеукраїнської прощі до Зарваниці відбувся багатотисячний похід вірних зі свічками до монумента Матері Божої на місці її об'явлення.

Молитовну процесію очолив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, члени Синоду Єпископів УГКЦ, а також президент Папської агенції KNEWA монсеньйор Джон Козар (John Kozar) та особистий посланець Патріарха Венеції (Італія) Франческо Моральї, Єпископський вікарій Венеціанського патріархату монсеньйор Діно Пістолато (Dino Pistolato).

Високі гості від імені вірних своїх Церков висловили слова солідарності з українським народом у час війни.

Монсеньйор Джон Козар подякував за запрошення взяти участь у прощі. Передав вітання від Тімоті кардинала Долана, Архиєпископа Нью-Йорка, та вірних Католицької Церкви Америки і Канади: «Я ділюся солідарністю в молитві та підтримкою мільйонів вірних, які змушені покинути свої домівки, рятуючи своє життя, - сказав монсеньйор. – Нехай ваша присутність у цьому святому місці нагадує нам, що ми є святим народом».

«Знаю, що це паломництво тісно пов’язане з молитвою, щоб урешті випросити миру в Україні і що для вас це буде моментом зворушливого вшанування багатьох людей, які втратили життя, - ішлося у посланні Патріарха Венеції Франческо Моральї. – Тому і я разом з вами від щирого серця підношу усильну молитву до єдиного Господа, щоб Він силою свого безмежного й божественного милосердя дарував дні миру, справедливості й надії, завжди з пошануванням гідності й цінності кожної особи».

З духовним словом до прочан звернувся Єпископ-помічник Київської архиєпархії Йосиф (Мілян).

Похід зі свічками розпочався біля парафіяльного храму Зарваниці, де перебуває ікона Матері Божої Зарваницької. Після Літургії, яку очолив владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський, вірні центральною вулицею села несли свічки та в супроводі оркестру співали пісню “Із Києва міста”. Відтак на чудотворному місці вдарили дзвони, а прочани наблизилися до монумента, де Глава УГКЦ спільно з єпископами та священиками розпочав Молебень до Матері Божої.

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next