АКТУАЛЬНО

У Дрогобичі відбулася прем'єра фільму "Виноградник, що його насадив Господь"

Вівторок, 15 січня 2019, 12:01
13 січня в Народному домі імені І. Франка в м. Дрогобич відбулася презентація документального фільму "Виноградник, який насадив Господь", який присвячено 25-літтю Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

У фільмі розповідається про важливі події з історії Самбірсько-Дрогобицької єпархії, а також про різні сфери, в яких сьогодні здійснюється душпастирське служіння. Над створенням фільму впродовж 2018 року працювала знімальна група "Живого ТБ" з Києва на чолі з режисером фільму Мариною Ткачук. Тривалість фільму 1 година.

Перед переглядом фільму владика Ярослав, Єпископ Самбірсько-Дрогобицький, розповів про те, як виникла ідея створення такого фільму, а також як вона втілювалася в життя. Єпископ зазначив, що фільм, з одного боку, є виявом вдячності численним поколінням наших предків у вірі, які впродовж століть зберегли дар віри й передали її нам. З іншого боку, у фільмі зроблено спробу показати, як теперішнє покоління примножує духовний досвід попередників, намагаючись донести Христове Євангелії до різних верств суспільства.

Після завершення перегляду фільму режисер Марина Ткачук подякувала всім, хто допомагав у створені цієї кінострічки. Режисер зазначила, що за час зйомок було взято інтерв’ю в 42 осіб та відвідано велику кількість храмів.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next