АКТУАЛЬНО

У Харкові заклали наріжний камінь храму Святого Миколая Чудотворця

Понеділок, 27 липня 2015, 11:30
У неділю, 26 липня, у Харкові відбулося відзначення тисячоліття переставлення святого Володимира Великого. Утреню та Архиєрейську Літургію в каплиці Святого Миколая Чудотворця очолив владика Василій (Тучапець), Екзарх Харківський, у співслужінні з парохом о. Миколою Семеновичем та о. Ігорем Левицьким з Моршина Львівської області. Опісля відбулося освячення води та відновлення хресних обітів.

Після богослужіння процесійна хода рушила на місце будівництва, де владика Василь у цегляній стіні на висоті п'яти метрів заклав наріжний камінь храму Святого Миколая Чудотворця.

Таким чином цього дня засновано новий собор УГКЦ. За проектом собор складається з двох храмів (нижнього та верхнього) та є найбільшою церквою УГКЦ у всій східній Україні. Собор є катедрою Харківського екзархату.

Прес-служба Харківського екзархату

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next