АКТУАЛЬНО

У Києві розпочався з'їзд капеланів пенітенціарного душпастирства

Середа, 11 листопада 2015, 11:18
10 листопада 2015 року в Києві розпочався щорічний з'їзд в’язничних капеланів Української Греко-Католицької Церкви. Захід розпочався з Божественної Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового, яку очолив владика Михайло (Колтун), керівник Департаменту УГКЦ з душпастирства у силових структурах України.

З привітальним словом до капеланів звернувся Віталій Хведчук, заступник начальника управління соціально-виховної та психологічної роботи апарату Державної пенітенціарної служби України. У своєму зверненні він подякував присутнім душпастирям за неоціненну допомогу і моральну підтримку в'язнів, що сприяє зменшенню напруженості відносин поміж засудженими і з персоналом служби.

Число засуджених і утримуваних під вартою знизилося, але в гіршу сторону змінилося співвідношення осіб, засуджених за тяжкі категорії злочинів. У зв'язку з цими умовами і через зниження соціальних стандартів для службовців ДПтС України Віталій Хведчук наголосив на великій потребі збільшення уваги до персоналу пенітенціарної служби. Відтак відбулася презентація про життя блаженного Василія Величковського, покровителя пенітенціарного душпастирства УГКЦ, яку представило подружжя Олега і Тетяни Чехарівських.

У рамках зустрічі протягом трьох днів відбувається науково-практичний семінар «Ми покликані до в’язнів як до Христа!». Упродовж трьох днів капелани працюватимуть у трьох напрямах: пенітенціарна психологія і педагогіка, філософсько-богословська антропологія та пенітенціарна кримінологія.

Семінар відбуватиметься в монастирі облатів Діви Марії в Обухові.

prison-pastoral.blogspot.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next