АКТУАЛЬНО

У колишній резиденції блаженного Григорія (Хомишина) на Прикарпатті відкрили Музей історії УГКЦ

Четвер, 16 березня 2017, 16:54
У колишній літній резиденції єпископа Станиславівського Григорія (Хомишина) у Богородчанах (Прикарпаття) відкрили Музей історії Української Греко-Католицької Церкви.

Як повідомили в прес-службі Івано-Франківської архиєпархії, у цьому приміщенні блаженний Григорій (Хомишин) проводив багато часу, тут писав свої пастирські послання та богословські праці, а також служив літургії у місцевій церкві.

Зібрання матеріалів для музею та їх комплектування взяла на себе молодіжна християнська спільнота, більшість експонатів передали місцеві мешканці.

Речей із тих часів збереглося небагато. Проте цінним експонатом вважається Євангеліє та раритетні книги польською мовою, якими користувався Григорій Хомишин. Зокрема є Часослов ХІХ ст., Служебник, календар місіонера, мала літургіка, старі молитовники.

Музей розповідає не лише про єпископа, а й про життя місцевих священиків, які є вихідцями Богородчанського району.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next