АКТУАЛЬНО

У Львові за участю папського посланця за Україну молилися представники різних Церков і релігій

Четвер, 10 березня 2022, 15:17
У середу, 10 березня, в катедральному соборі Львівської архидієцезії Римо-Католицької Церкви відбулася молитва за Україну за участю представників різних християнських Церков, зокрема УГКЦ, і релігій. Очолив молитву спеціальний посланець Папи Франциска кардинал Конрад Краєвський.

У спільній молитві взяли участь: Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, архиєпископ і митрополит Львівський РКЦ Мечислав Мокшицький,  єпископ Курії Верховного Архиєпископа Степан Сус, митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій, митрополит Львівський ПЦУ Макарій, митрополит Львівський і Галицький УПЦ МП Філарет, диякон Вірменської Апостольської Церкви Армен, а представники протестантських і юдейської спільнот. Крім того, на молитві були представники місцевої обласної та міської влади.

«У цей трагічний час війни і людського страждання, час розпачу через втрату близьких чи покинення наших домівок прагнемо занести до нашого Небесного Отця щиру спільну молитву за мир. Саме тому у Львівській катедрі зібралися представники різних віросповідань і конфесій», – зазначив митрополит Мечислав Мокшицький.

У вітальному слові він подякував кардиналу Конрадові Краєвському за присутність в Україні у важкий і небезпечний воєнний час.

Під час спільної молитви Глава УГКЦ Блаженніший Святослав помолився за Україну такими словами:

«Боже, Отче вседержителю, Господи, Сину єдинородний, Ісусе Христе і Святий Духу, єдине Божество і єдина сило! Перед Твої очі сьогодні складаємо горе і біль України. Гори трупів, ріки крові й море сліз. Молимося за всіх тих, хто віддав своє життя за Батьківщину, за наше військо, за синів і дочок України, які грудьми закривають життя перед обличчям ворога. Молимося за всіх невинно вбитих мирних людей України: жінок, дітей, старців. Молимося за жертв Маріуполя, яких скидають у великі братські могили без християнського поховання і пошани. Прийми нашу молитву за їх вічний спочинок!

Боже духів і всякої плоті, Ти смерть подолав, і диявола знищив, і життя світові Твоєму дарував. Сам, Господи, упокій душі невинно вбитих рабів Твоїх у місці світлому, у місці квітучому, у місці спокійному, де немає ні недуги, ні скорботи, ні зітхання. Всякий гріх, вчинений ними словом, чи ділом, чи помислом, як благий і чоловіколюбний Бог, прости, бо нема людини, що жила б і не згрішила. Ти єдиний без гріха; правда Твоя – правда вічна, і слово Твоє – істина».

Кожен представник Церкви і релігійної спільноти прочитав свою молитву за мир в Україні.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next