АКТУАЛЬНО

У парафії Святих Кирила і Методія, що в Івано-Франківську, провели цілоденну молитву за мир в Україні

П'ятниця, 04 березня 2022, 21:05
4 березня, у дев’ятий день війни Росії проти України, відбулися молитовні чування у парафії Святих Кирила і Методія в Івано-Франківську. Моління за мир в Україні, яке транслювалося на «Живому телебаченні», тривало протягом восьми годин.

Молитовне стояння тривало з 12:00 до 20:00, а ввечері була Божественна Літургія. За допомогою трансляції «Живого телебачення» участь у спільній молитві міг взяти кожний охочий.

Отець Йосафат Бойко розповів, що молитовне чування, до якого приєдналася парафія Святих Кирила і Методія у Крихівцях біля Івано-Франківська, є ініціативою Української Греко-Католицької Церкви та всіх, хто до неї належить і вболіває за долю України. Також він пояснив, що «багато з наших співвітчизників розуміють, що вони є вдома, що вони не можуть взяти зброї і піти захищати землю. Тоді кожен з нас задає собі запитання: що можу я зробити? Принаймні точно можу стати і молитися. Принаймні точно можу допомагати війську. Точно можу морально підтримувати і з Богом розмовляти про наших захисників».

Пригадуємо, що 3 березня спільнота Львівської духовної семінарії Святого Духа звершила восьмигодинне молитовне стояння за припинення війни та мир в Україні.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next