АКТУАЛЬНО

У Парижі вшанували пам’ять Тараса Шевченка

Середа, 11 березня 2020, 11:47
Шевченківське дійство «Уклін тобі, Тарасе», присвячене 206-й річниці з дня народження поета, підготували членкині Союзу українок Франції, президентом якого є пані Надія Мигаль.

У дійстві взяли участь представники української спільноти у Франції та гості з України. 

Хор святого Володимира Великого з його незмінним диригентом пані Лесею Микитин та бандуристи ансамблю «Зоряниця» Львівського національного університету імені Івана Франка під керівництвом пані Зіновії Сичак виконували твори Тараса Григоровича, покладені на музику. Поміж цим, членкині Союзу Українок Франції та учні Української школи при церкві Святого Володимира Великого декламували вірші поета, а ведуча, пані Любов Любчук, ділилася зі слухачами історією життєвого шляху Тараса Шевченка.

Дійство завершилося традиційним покладанням квітів до погруддя у сквері коло церкви від представників Посольства України, Союзу українок та від української громади Франції. Фінальним акордом вшанування пам’яті стало виконання «Заповіту» та Гімну України хором святого Володимира.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next