АКТУАЛЬНО

У Патріаршому соборі відбулася унікальна презентація поштової марки «Собор Святої Софії в Римі»

Вівторок, 20 серпня 2019, 22:18
Сьогодні, 20 серпня 2019 року, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві відбулося урочисте погашення спеціальним штемпелем поштової марки «Собор Святої Софії в Римі».

Раніше, з нагоди 50-річчя освячення собору Святої Софії в Римі, українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» виготовила поштову марку та конверт «Собор Святої Софії в Римі». Дизайн розробили брати Олександр і Сергій Харуки, які є авторами українських банкнот.

У святковій церемонії презентації поштової марки взяли участь зокрема о. Ніканор Лоїк, настоятель Патріаршого собору, о. Марко Семеген, президент релігійного товариства «Свята Софія», та п. Олександр Перцовський, перший заступник генерального директора «Укрпошти».

У слові о. Марко Семеген зазначив: «Собор Святої Софії відіграв величезну роль у час "залізної завіси". Це був потужний духовний, інтелектуальний центр, це був центр,  де відбулося багато консолідаційних процесів української еміграції, української Церкви. І тому сьогодні через цю марку ми найперше зможемо вшанувати тих, хто його збудував, а з іншого боку, відкрити його для більшого загалу українського суспільства», – наголосив священник.

Олександр Перцовський зауважив, що українські святині закордоном дуже важливі, адже храм для української громади – це ще й своєрідний портал зв’язку зі своїм народом. «Це місце, де громада збирається, особливо в складні часи, та єднається навколо допомоги своїй Батьківщині», – відзначив представник «Укрпошти».

Звертаючись до присутніх, настоятель Патріаршого собору відзначив, що сьогодні цією презентацією увіковічнили пам'ять про святиню, яка зберегла віру та культуру українського народу.

Опісля відбулася церемонія погашення спеціальним штемпелем поштових конвертів і марок, випущених із нагоди пам’ятної дати. Відтак учасники презентації обмінялися сувенірними подарунками.

Пресслужба Київської архиєпархії

Хочете отримувати найважливіші новини в месенджер? Підписуйтеся на наш телеграмканал https://t.me/ugcckyiv

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next