АКТУАЛЬНО

У Стрийській єпархії протягом Великого посту діє щорічна благодійна акція «Великопісна милостиня»

Понеділок, 09 березня 2020, 13:58
Упродовж Великого посту 2020 року, з благословення єпарха Стрийського Тараса Сеньківа та єпископа-помічника владики Богдана Манишина, на теренах єпархії розпочалася щорічна благодійна акція «Великопісна милостиня». Вірних Стрийської єпархії та всіх людей доброї волі закликають долучитися до збору коштів для реабілітації учасників бойових дій на Сході України.

Благодійна акція «Великопісна милостиня» є не звичайним збором коштів, а цілковитим зверненням до великопісних практик Церкви. Якщо на час посту вірні свідомо постановляють відмовитися від якоїсь приємності, то заощаджені кошти можуть пожертвувати як великопісну милостиню. Головною метою акції є солідарність сердець, щирий дар з любові до Бога та до тих, хто ради свободи українського народу жертвував своїм здоров’ям, добробутом, сімейним затишком та готовий був віддати своє життя.

Упродовж останньої збірки, яка відбувалася в храмах Стрийської єпархії у 2019 році, було зібрано 276 634 грн., 50 € та 15 $, а також, як знак вдячності та солідарності, з метою підтримки родин українських військових від о. Романа Пітули та вірних катедрального собору Непорочного Зачаття Діви Марії УГКЦ, що в м. Філадельфія (США), отримано 5200 $.

Завдяки складеним пожертвам проведено три тури духовно-психологічної віднови (реабілітації) для сімей учасників АТО/ООС, духовно-психологічну віднову для родин загиблих воїнів, забезпечено можливість психологічного супроводу, який здійснює психотерапевт при Єпархіальному інституті душпастирства подружжя та сім’ї святих Йоакима і Анни, надавалася окрема термінова допомога на лікування воїнів АТО.

Усі охочі долучитися до «Великопісної милостині» зможуть скласти свої пожертви у спеціально обладнані для цієї акції скриньки в усіх храмах Стрийської єпархії УГКЦ.

У наступній духовно-психологічній віднові, яку планується провести в часі цієї Чотиридесятниці візьмуть участь матері загиблих Героїв Стрийської єпархії.

 

Західне бюро «Живого ТБ»
за матеріалами https://stryiugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next