АКТУАЛЬНО

У Світлий вівторок відбулися перші вічні обіти в монастирському храмі сестер Пресвятої родини в Києві

Вівторок, 03 травня 2016, 22:14
У Світлий вівторок, 3 травня, Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав очолив Архиєрейську Божественну Літургію в монастирському храмі Покрови Пресвятої Богородиці Згромадження сестер Пресвятої родини в Києві. Під час Богослужіння вічні обіти склала с. Вінкентія Козак з цього згромадження. Це перші обіти, складені в монастирському храмі.

«Скільки на наших духовних дорогах є розчарування! Скільки часом є смутку! Скільки разів ми кажемо: Боже! Ми надіялися і все пропало! Ми сподівалися, що буде так і не інакше! Але наша життєва дорога, навіть коли ми йдемо за Тобою, чомусь стає інакшою, ніж ми собі її уявляли або планували. Ісус Христос часом в один момент ламає всі наші плани, але й показує нам, що Він перевершує наші сподівання. Ламаючи наші маленькі особисті надії, Він відкриває нас до великої надії, до того, що нам годі навіть було собі уявити», – сказав під час проповіді Глава Церкви.

За словами проповідника, ми можемо побачити живого присутнього поруч Бога у Святому Таїнстві Євхаристії: «Де і коли можна побачити воскреслого Христа тепер і сьогодні? У Божественній Літургії Він є між нами, розламує хліб, як тим учням, що йшли до Емауса, і дає нагоду нам його почути, побачити і пізнати».

Далі він звернувся до с. Вінкентії: «Пригадую нашу спільну духовну дорогу. Той час був моментом багатьох сумнівів. Дороги життя нас часто то зводили, то розводили, та ми ніколи не думали, що в Києві в новозведеному храмі вперше в історії молодої київської греко-католицької громади ви, як Божа улюблениця, будете складати свої вічні обіти чистоти, послуху і убозтва».

Він додав, що Ісус є завжди поруч із нами. Його присутність – скромна, тиха, ненав’язлива, а Він є і промовляє до нас. «Перший починає розмову Ісус. Тож, пригадуючи моменти, коли чули Слово Євангелія, переживали різні обставини життя, через які промовляв до нас Христос, ми сьогодні, у великодній час, разом зустрічаємо воскреслого Христа, щоб все покинути і піти за ним», – сказав Предстоятель Церкви, звертаючись до черниці.

Тож ця подія вічних обітів є тільки кульмінацією. Бо насправді це початок нової енергії і сенсу. «Тепер, коли ми не сумніваємося, то бачимо, що Христос є разом із нами. Тому ми готові свідчити про нашу особисту з Ним зустріч», – поділився Блаженніший Святослав.

«Нам потрібно Його побачити і довіритися Йому! Тоді пелена спаде із наших очей і ми впізнаємо Бога», – додав проповідник.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next