АКТУАЛЬНО

У Зарваницю з’їхалися всі представники європейських Марійських центрів

Середа, 21 вересня 2016, 08:01
У Зарваниці (Тернопільщина) з 19 по 22 вересня 2016 року відбувається з’їзд європейського Марійського зв’язку.

Як розповів владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський, Марійський духовний центр у Зарваниці входить в асоціацію 20 найбільших Марійських духовних центрів Європи «Європейський Марійський зв’язок». Ця Aсоціація була утворена в 2003 році з ініціативи та благословення святого Івана Павла II та має визнання Апостольської Столиці.

«Ось уже чотирнадцять років підряд у одній з країн Європи відбувається зібрання представників Марійських центрів. Цього року випала велика честь для Зарваниці стати місцем з’їзду Марійських центрів цілої Європи. Така подія в Україні відбувається вперше. Вона має важливе значення для нашої Церкви та народу, адже у спільній молитві за Україну єднаються представники всієї Європи. Повернувшись додому, вони не тільки розповідатимуть про Україну, але й у кожному Марійському Центрі лунатиме молитва до Пресвятої Богородиці за мир у нашій державі», – відзначив єпископ.

Цього року Зарваниця приймає представників Марійських центрів з Франції, Польщі, Ірландії, Словаччини, Угорщини, Англії, Румунії, Швейцарії, Латвії.

Гостей привітали від імені Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава та Президента України Петра Порошенка.

За словами владики, представники Марійських центрів дуже тепло висловилися про Зарваницю та Україну. «Більшість з них уперше відвідують Україну і Зарваницю. Вони беруть участь у наших Богослужіннях. Крім того відбуваються конференції, метою яких є представити для них почитання Пресвятої Богородиці у нашій українській традиції і нашій Церкві», – розповів владика Теодор.

Центральною подією цьогорічного з’їзду стала Архієрейська Божественна Літургія 20 вересня, яку очолив владика Василій (Семенюк), Митрополит Тернопільсько-Зборіський, після якої відбувся урочистий похід від парафіяльної церкви до фігури Пресвятої Богородиці біля чудотворного джерела.

«Маємо надію, що гостинність наших вірних стане не тільки доброю згадкою для священиків і мирян, які прибули до Зарваниці, а й дасть хорошу можливість розповісти про Україну в себе дома», – висловив побажання владика Теодор.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next