АКТУАЛЬНО

У Зарваниці відбувся перший Всеукраїнський з’їзд Марійських та Вівтарних дружин

Неділя, 28 травня 2017, 23:19
27 травня 2017 року в Марійському духовному центрі в Зарваниці відбувся перший Всеукраїнський з’їзд Марійських та Вівтарних дружин. Така зустріч є продовженням щорічних з’їздів Марійських та Вівтарних дружин Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, які проходять із 1998 року. Цьогоріч уперше в ньому взяли участь майже п'ять тисяч представників із різних єпархій УГКЦ.

Ця проща приурочена до 125-річчя від дня народження патріарха Йосифа Сліпого, 100-ліття об’явлення Богородиці у Фатімі та 90-й річниці з часу проведення у Львові першого з’їзду Марійських товариств Галичини.

Архиєрейську Божественну Літургію очолив владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. По її завершенні владика Теодор посвятив у члени Марійських та Вівтарних дружин десятки дітей, які пройшли підготовку у своїх парафіях. 

Час, проведений у Зарваниці, був насичений різноманітними цікавими духовними та розважальними заходами. Таке свято для дітей організовували майже сто волонтерів не лише з Марійських і Вівтарних дружин, а й з інших молодіжних християнських організацій.   

Фото: Анна Сідельник

zhyve.tv

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next