АКТУАЛЬНО

УГКЦ пропонує недержаний пенсійний фонд «Покрова» як інструмент соціального захисту духовенства та мирян

П'ятниця, 28 листопада 2014, 15:08
Щодня кожен українець чує слова «інфляція» та «девальвація» і хвилюється, як прогодувати свою сім’ю та зберегти заощадження в той час, коли банківська сфера України потерпає від великої кризи. У таких викликах сьогодення Церква дбає про соціальний захист своїх дітей і шукає кращі механізми, щоб це не відбулося на рівні одноразових акцій чи пожертв. Тому ще у 2008 році УГКЦ заснувала свій недержавний пенсійний фонд «Покрова» для духовенства та мирян.

Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у відеоблозі для «Живого.ТБ». За його словами, недержаний пенсійний фонд «Покрова» діє згідно з приписами чинного законодавства України. «Цей пенсійний фонд доступний для будь-якої людини, незалежно від її конфесійної приналежності», − зауважив Блаженніший Святослав, додаючи, що за допомогою такого інструмента можна допомогти людині мати «забезпечену гідну старість».

Як відомо, недержавних пенсійних фондів в Україні є близько 80-ти. Гарантом функціонування фонду є чинне законодавство, яке укладає певні правила його функціонування. Також, за словами Предстоятеля УГКЦ, Церква заснувала раду цього фонду, яка визначає напрям його діяльності.

Наприкінці розповіді Блаженніший Святослав додав, що на останньому Синоді розглядалося питання необхідних заходів для того, щоб пенсійний фонд «Покрова» міг якнайкраще зберегти і примножити вклади, які мають його учасники в ці непрості часи.

«Ми зробили певний аудит цього фонду, проаналізували його механізм функціонування, вирішили його підтримати, бо він добре працює. Церква може його пропонувати як вірогідний інструмент для соціального захисту як свого духовенства, так і мирян», − завершив Глава УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next