АКТУАЛЬНО

УГКЦ відновить Акт посвяти українців під Покров Пресвятої Богородиці

Субота, 05 квітня 2014, 15:03
У неділю, 6 квітня, УГКЦ відновить Акт посвяти українців під Покров Пресвятої Богородиці.

Подібні церемонії відбуваються лише у ключові моменти історії України. Востаннє посвяту відновив Блаженніший Мирослав Іван (Любачівський) майже 20 років тому, коли УГКЦ вийшла з підпілля.

Продовжуючи служіння моїх великих попередників на Києво-Галицькому престолі, знову прагну в сопричасті з усією нашою Церквою в Україні та на поселеннях відновити Акт посвяти українського народу під всемогутній Покров Пресвятої Богородиці.

Про це написав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) у своєму Пастирському посланні до вірних і духовенства з нагоди відновлення Акту посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці.

Акт посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці відбудеться в усіх храмах нашої Церкви в Україні і за кордоном. Блаженніший Святослав здійснить його в Києві, у Патріаршому соборі, усі єпископи – у своїх катедральних соборах, а священики – у парафіяльних храмах після кожної Служби Божої.

Інші православні Церкви відгукнулися на пропозицію УГКЦ і теж проведуть подібні молитовні урочистості. «Ми запропонували провести такі Акти посвяти нашим братам православних Церков України, адже коли його ініціював князь Ярослав Мудрий, Київська Церква була неподіленою», – зазначив Блаженніший Святослав у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next