АКТУАЛЬНО

Українці Португалії зустріли Главу УГКЦ

Четвер, 20 жовтня 2016, 21:13
Українська громада Португалії разом зі священнослужитилями УГКЦ у Португалії зустріли Блаженнішого Святослава, Главу УГКЦ, у Лісабоні.

Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав прибув до Лісабону для участі у зустрічі єпископів Східних Католицьких Церков Європи, яка відбуватиметься у Фатімі 20-23 жовтня. 

Тема чергової зустрічі єпископів: "Пастирська турбота про східних католицьких мігрантів у країнах Заходу".

В аеропорту Предстоятеля УГКЦ зустрічали Голова ПМВ Владика Йосиф (Мілян), координатор капеланії УГКЦ у Португалії о. Іван Гудзь, священики та представники української громади.

Разом з Блаженнішим Святославом до Лісабону прибув Глава Мелхітської Греко-Католицької Церкви, Патріарх Антіохійський Григорій ІІІ (Лахам).

Слід відзначити, що з ініціативи Пасторально-міграційного відділу УГКЦ 21-22 жовтня 2016 року у Фатімі (Португалія) в контексті з'їзду єпископів Східних Католицьких Церков Європи заплановано проведення Форуму мігрантів Європи на тему «Ініціативи Церкви та громадських організацій щодо пожвавлення духовного та суспільного життя новітніх українських мігрантів в Європі у світлі сучасних викликів». Крім того, запланована проща українських мігрантів Європи до Фатіми.

 

У неділю, 23 жовтня, у Фатімі відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія в храмі Пресвятої Трійці, яку очолить Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

Прес-служба УГКЦ у Португалії

Програма прощі до Фатіми

Субота, 22 жовтня

17:00 Молебень до Пресвятої Богородиці (Seminário do Coração de Maria - Missionários Claretianos, Av. Beato Nuno, 291)

21:30 Вервиця (похід з свічками) no Santuário de Fátima

23:00 – 01:00 Нічні чування та духовна віднова (Seminário do Coração de Maria - Missionários Claretianos, Av. Beato Nuno, 291)

Неділя, 23 жовтня

8:00 – 10:00 Сповідь no Santuário de Fátima

10:15 Архиєрейська Божественна Літургія в храмі Пресвятої Трійці (Basílica da Santíssima Trindade), яку очолює Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ

- Похід через Двері милосердя (Porta Santa da Misericórdia no Santuário de Fátima)

До теми:

Владика Йосиф (Мілян), голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, у відеозверненні запросив усіх, хто цікавиться тематикою міграції в Україні, на Форум та прощу мігрантів у Фатімі.

УГКЦ оголосила велику прощу українських мігрантів Європи до Фатіми 21-22 жовтня. У рамках цієї прощі, а також Зустрічі східних католицьких єпископів, темою якої є міграція, наша Церква проведе Форум мігрантів Європи, щоб застановитися над проблемами міграції, зберегти свою релігійну, церковну ідентичність, попрацювати над системою цінностей. Ці події відбуватимуться напередодні столітнього ювілею від часу об’явлення Пресвятої Богородиці дітям у Фатімі, який святкуватимуть наступного року.

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next