АКТУАЛЬНО

Унікальні вишиті стації Хресної дороги презентували у Тернополі

Четвер, 14 квітня 2016, 12:08
11 квітня у студентському храмі Покрови Пресвятої Богородиці, який знаходиться на території Галицького коледжу ім. В’ячеслава Чорновола, у Тернополі, відбулася Хресна дорога. Дійство підготували викладачі, студенти та духовний настоятель закладу о. Олег Харишин.

Молитва відбувалася перед стаціями Хресної дороги, які вишили Олег, Ярослава та Віталій Ликтеї, заслужені майстри народної творчості України. До слова, вишиті образи були освячені у 2000 році, а відтак вони стали учасниками численних виставок у Львові, Києві, Бердянську, Івано-Франківську, Харкові та Марійському духовному центрі Зарваниця.

На молитву, яка відбулася з ініціативи директора Галицького коледжу Марії Баб’юк, прибула велика кількість студентів, вчителів та мешканці навколишніх будинків. Студенти декламували вірші, читали спеціально укладені розважання та виконували страсні пісні. Окремо молилися за воїнів АТО та мир і спокій в Україні.

У духовному слові о. Олег Харишин говорив про значення Христових терпінь, як жертви відкуплення задля спасіння кожної людини: «Хрест Ісуса – знак любові Бога людини. Своїм хрестом Христос наче огортає людство у свої батьківські та люблячі обійми. Вдаймося до них на цій Хресній дорозі, нехай серце кожного наповниться вдячністю Богові за дар спасіння».

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next