АКТУАЛЬНО

Урочиста академія «Я вибираю віру» з нагоди 125-річчя від дня народження патріарха Йосифа Сліпого відбулася в Перемишлі

Четвер, 07 грудня 2017, 15:28
3 грудня 2017 року в Перемишлі, у катедральному храмі Святого Івана Хрестителя, відбулася мистецька програма, присвячена 125-річчю від дня народження патріарха Йосифа Сліпого.

Відкрив урочисту академію  владика Іван (Мартиняк). Архиєпископ-емерит поділився особистими переживаннями від зустрічі з ісповідником віри Йосифом Сліпим.

Мистецьку програму виконали солісти, хор і камерний оркестр лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, заслуженої академічної капели України «Трембіта». Диригент - заслужений діяч мистецтв України Микола Кулик. Поетичне слово про життєвий шлях патріарха Йосифа виголосила заслужений працівник культури України Марія Христинич.

Протягом програми відбулося виконання двох нових музичних творів Мирослава Волинського: "Заповіт" на тексти  патріарха Йосифа Сліпого у поетичному переспіві Анни Волинської та  "Не покидав Тебе я, Україно" на слова Галини Архитко.

Усім присутнім на урочистій академії подарували "Заповіт" патріарха Йосифа Сліпого, який видало Релігійне товариство "Свята Софія" для українців католиків (Рим).

На завершення Урочистої академії з пастирським словом про патріарха Йосифа звернувся владика Євген Попович, Архиєпископ та Митрополит Перемишльсько-Варшавської архиєпархії УГКЦ.

У переповненому катедральному храмі Святого Івана Хрестителя вшанувати 125-ту річницю від дня народження патріарха Йосифа Сліпого прийшло духовенство, семінаристи, інтелігенція та численні вірні. Подячне слово організаторам та виконавцям мистецької програми "Я вибираю віру" виголосив о. Богдан Степан, настоятель катедрального собору.

Організували мистецьку програму Перемишльсько-Варшавська архиєпархія УГКЦ та фундація "Андрей". Автор проекту та втілення – Михайло Перун.

Західне бюро «Живого ТБ» за інформацією Михайла Перуна

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next