АКТУАЛЬНО

Від Теофілакта до Святослава: спадкоємність видатних Київських митрополитів

П'ятниця, 26 березня 2021, 19:00
До 10-річчя інтронізації Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, «Живе телебачення» пропонує пригадати найвидатніших очільників Української Греко-Католицької Церкви, правонаступниці древньої Київської митрополії.

Українська Греко-Католицька Церква є Церквою Володимирового хрещення, а отже правонаступницею древньої Київської митрополії, народженої Церквою Константинополя у водах Дніпра. Спадкоємність Предстоятелів цієї митрополії є безперервною від Х ст. – початків існування перших церковних структур на землях давньої Київської держави – аж по сьогодні.

У відео, представленому «Живим телебаченням» напередодні 10-річчя інтронізації Блаженнішого Святослава, представлено спадкоємність найвидатніших Київських митрополитів спершу не поділеної Київської митрополії, відтак Унійної – від Теофілакта до Святослава.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next